SHARE

На Флориди је потврђен први случај колере на територији Сједињених Америчких Држава, а оболела је жена која је недавно посетила фамилију на Хаити где влада епидемија ове болести, јавиле су агенције.Оболела жена живи на југозападу Флориде, пет дана је већ у болници због стомачних тегоба и дехидратације, а лабораторијски је доказано да је оболела од колере, саопштиле су здравствене власти на Флориди.

Министарство здравља Флориде је навело да се још надзире неколико случајева пацијената који имају тегобе сличне колери, али код којих још није потврдјена ова болест, пише “Њујорк тајмса”.

Власти на Флориди су забринте због могућег ширења колере са Хаитија, јер у тој америчкој савезној држави живи најмање 250.000 људи пореклом са Хаитија који тамо имају бројне фамилије.

Број људи са Хаитија се повећао на Флориди после земљотреса који се погодио ту земљу у јануару, када је само у главном граду Порт-о-Пренсу остало 1,3 милиона људи без крова над главом.

Министарство здравља Флориде је прошле седмице упутило смернице здравственим установама и радницима како да препознају прве симптоме и да брзо реагују на случајеве колере.

Колера са Хаитија се проширила и на Доминикарску Републику, где је хоспитализован један мушкарац са Хаитија, пошто се разболео боравећи у области где су туристички центри Пунта Кана и Баваро, јавиле су агенције.

SHARE

Оставите одговор