SHARE

Предсједник Републике Српске (РС) Милорад Додик заказао је за данас почетак консултативних састанака у вези са избором мандатара за састав нове владе РС.Према протоколу, Додик ће 11.00 часова разговарати са представницима Привредне коморе РС, у 12.00 часова са делегацијом СНСД-а, а у 14.00 часова са члановима СДС-а.

Додик је раније најавио да ће, након преузимања функције предсједника РС, његов први задатак бити формирање власти у Српској.

У обраћању Народној скупштини током инаугурисања за предсједника РС Додик је рекао да очекује да нова влада РС буде компетентна и одговорна институција која ће наставити да унапређује животни стандард грађана.

“Очекујем да се приведу крају већ започети пројекти и покрену нови. Циљ је да се кроз ре-индустријализацију повећа бруто друштвени производ и настави стварање што бољег пословног амбијента за нове инвестиције, које значе и нова радна мјеста”, нагласио је Додик.

Додик, који је и предсједник СНСД-а, раније је потврдио и да коалиција СНСД – ДНС – СП функционише и да ће формирање нове владе тећи предвиђеном динамиком.

Новоизабрани предсједник РС до сада није открио коме намјерава да понуди мандат за састав нове владе, али су медији у РС до сада спекулисали појединим именима из јавног живота као кандидатима за мандатара.

До формирања нове владе премијерске дужности обављаће потпредсједник Владе Антон Касиповић.

SHARE

Оставите одговор