Истовремено, министар унутрашњих послова покрајине Рајнланд-Пфалц Карл Петер Брух је рекао да постоје индиције да су Берлин, Минхен и Хамбург, али и Рурска област, могући циљеви терориста.Сигурносне снаге располажу конкретним индицајама о тома да су немачке метрополе, Берлин, Минхен и Хамбург, пре свега, могући циљеви и указао на терористичку опасност и у Руској области у најмногољуднијој немачкој покрајини Северној Рајни Вестфалији, казао је он.

У две џамије у тој покрајини се позивало на оружану борбу, изјавио је Брух немачкој телевизији СWР.

Поводом појачаног присуства полиције на јавним местима у Немачкој, он је рекао да се тиме потенцијалним атентаторима жели показати да је Немачка спремна.

Савезни министар полиције Томас де Мезијер је јуче рекао да постоје  конкретне индиције о томе да исламски терористи за крај новембра планирају  нападе у Немачкој.

“Постоји основа за забринутост, али не и за хистерију“, рекао де  Мазијер и додао да су због тога у целој земљи повећане мере сигурности.

Он је, наглашавајући да су индиције о терористичкој опасности конкретне, медјутим, упозорио да “оне нису и не смеју ни бити повод да ми наш јавни живот тотално променимо“.

Напомињући да су сигурносне мере договорене са немачким  покрајинама, министар је рекао да те мере треба да служе превенцији и  застрашивању.

Ostavi poruku