Српски тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић очекује да ће бити коректан извјештај о сарадњи Србије са Хашким трибуналом који ће главни хашки тужилац Серж Брамерц данас послати Савјету безбједности УН.„Очекујем коректан извештај, с обзиром на то да је наш састанак са њим био изузетно конструктиван“, рекао је за „Вечерње новости“ Вучкевић, који је и координатор Акционог тима за хапшење хашких бјегунаца.

Он је навео да Тужилаштво за ратне злочине врло конкретно сарађује са Хашким трибуналом на одређеним предметима ратних злочина – и у БиХ и у Хрватској и на Косову.

„Брамерц је са састанка у мом кабинету изашао веома задовољан и очекујем да то буде важан део извештаја“, рекао је Вукчевић.

Он је рекао да има напретка у оперативном раду од Брамерцовог посљедњег извјештаја, те да су недавне акције претреса у Београду и у Аранђеловцу дале конкретне резултате у смислу нових трагова.

Вукчевић је навео да је било важних дојава од када је подигнута сума награде са милион на 10 милиона евра за информацију која би довела до Ратка Младића. „Анализирали смо пропусте у процесуирању јатака и променили приступ тој проблематици“, додао је Вукчевић.

Наводећи да је Акциони тим посвећен проналажењу и хапшењу Младића и Горана Хаџића, Вукчевић је поновио да је хапшење Младића изузетно комплексно, јер се он веома добро крије.

Он је најавио да ће ускоро донијети одлуку о томе да ли ће и када покренути конкретан поступак против јатака Радована Караџића и Стојана Жупљанина.

Ostavi poruku