Насловна Вијести Студенти траже да држава измири обавезе

Студенти траже да држава измири обавезе

0

Око 500 студената Географског, Филозофског, Факултета политичких наука, Факултета организационих наука, Више електротехничке школе и Факултета примијењених умјетности протестује у центру Београда захтијевајући да држава измири своје обавезе од прошле године и уплати факултетима заостала дуговања, али и да омогући свим студентима који су остварили 48 бодова да се школују о трошку државе.

Послије краткотрајне блокаде Бранковог моста, гдје је саобраћај сада нормализован, студенти су се Улицом Милентија Поповића упутили ка Газели, док њихова делегација води преговоре у Министарству просвјете Србије.

Делегација студентских представника налази се у згради Министарства просвјете, гдје би требало да о својим захтјевима преговара са Слободаном Јауковићем, помоћником министра просвјете.

Остали студенти упутили су се Немањином улицом ка Бранковом мосту, гдје су блокирали коловозне траке које воде ка Новом Београду. Тренутно су у Улици Милентија Поповића и иду ка Газели, коју ће такође на кратко блокирати.

Прије него што су стигли до зграде Министарства, студентски представници нису били одушевљени најавом да ће их примити Слободан Јауковић, помоћник министра просвјете.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version