Naslovna Vijesti Studenti traže da država izmiri obaveze

Studenti traže da država izmiri obaveze

0

Oko 500 studenata Geografskog, Filozofskog, Fakulteta političkih nauka, Fakulteta organizacionih nauka, Više elektrotehničke škole i Fakulteta primijenjenih umjetnosti protestuje u centru Beograda zahtijevajući da država izmiri svoje obaveze od prošle godine i uplati fakultetima zaostala dugovanja, ali i da omogući svim studentima koji su ostvarili 48 bodova da se školuju o trošku države.

Poslije kratkotrajne blokade Brankovog mosta, gdje je saobraćaj sada normalizovan, studenti su se Ulicom Milentija Popovića uputili ka Gazeli, dok njihova delegacija vodi pregovore u Ministarstvu prosvjete Srbije.

Delegacija studentskih predstavnika nalazi se u zgradi Ministarstva prosvjete, gdje bi trebalo da o svojim zahtjevima pregovara sa Slobodanom Jaukovićem, pomoćnikom ministra prosvjete.

Ostali studenti uputili su se Nemanjinom ulicom ka Brankovom mostu, gdje su blokirali kolovozne trake koje vode ka Novom Beogradu. Trenutno su u Ulici Milentija Popovića i idu ka Gazeli, koju će takođe na kratko blokirati.

Prije nego što su stigli do zgrade Ministarstva, studentski predstavnici nisu bili oduševljeni najavom da će ih primiti Slobodan Jauković, pomoćnik ministra prosvjete.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version