Dosadašnji predsjednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović prilikom današnje primopredaje dužnosti izrazio je uvjerenje da će Milorad Dodik voditi Srpsku sa punom odgovornošću, znanjem i elanom, u skladu sa Ustavom i u interesu svih građana RS.Na današnjoj svečanosti u Palati Republike Kuzmanović je rekao da se juče na zasjedanju Narodne skupštine RS, kome je prisustvovalo više od 20 ambasadora u BiH, vidjelo da je Srpska faktor bez koga se ne može ništa riješiti u BiH i Evropi.

„Postigli smo jedinstvo i uvjeren sam da će ono i dalje trajati“, rekao je Kuzmanović.

On je izrazio uvjerenje da će novi predsjednik RS raditi u skladu sa Ustavom i demokratskim načelima, a da će se svi zajedno protiviti umanjivanju nadležnosti Srpske i njenih institucija.

Novoimenovani predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da je spreman da, sa svojim saradnicima, odgovori na sve izazove, dodajući da je njegova obaveza da što prije formira vladu RS.

„Sutra ću imati konsultacije o formiranju Vlade, a namjera mi nije da upravljam vladom, nego da na osnovu Ustava zatražim od nje da pronađe najbolja rješenja u privredi, ekonomiji, obrazovanju i svim segmentima društva“, rekao je Dodik.

On je poručio da odnos prema Srpskoj mora biti odan, a da tu odanost moraju pokazati i pojedinci i institucije RS.

Ostavi poruku