У Окружном суду у Бијељини почело је суђење седамдесетогодишњем Василију Маргетићу из мјеста Батковић код Бијељине који је у августу покушао силовати осмогодишњу дјевојчицу.Маргетић је оптужен да је 17. августа позвао дјевојчицу С.С. да уђе у његово двориште, а потом је наговорио да уђе у магазу гдје је, у намјери задовољења сексуланог нагона, покушао да је силује. Чин силовања спријечио је дјевојчицин отац С.С. који је у том тренутку улетио у магазу, отео кћерку и одвео кући, наводи се у оптужници.

Дјевојчицу је други дан саслушала психолог Цвијанка Ракић, радница Центра за социјални рад у Бијељини.

Као свједоци на данашњем рочишту присуствовали су родитељи дјевочице, психолог, медицински вјештак одбране Петко Грубач, јавни тужилац Муриз Шабић и адвокат оптуженог Петко Будиша.

Мајка осмогодишње дјевојчице Љ.С. рекла је новинарима да је њена кћерка сада добро, али да је до уназад неколико дана била видно утучена и уплашена.

Будиша је рекао да је вјештак тек јутрос уручио налаз одбрани и тужилаштву, па је ради објективности и могућности пропитивања вјештака, заједнички предложено одлагање овог претреса.

Адвокат оптуженог рекао је да нема доказа да је његов брањеник учинио полно насиље над дјететом, нарочито ако се има у виду да оптужени има 70 година.

Суђење ће бити настављено у четвртак, 18. новембра, у 8.00 часова.

Ostavi poruku