Agonija 150 radnika trebinjskog preduzeća „Neimarstvo“, koji više od 20 mjeseci nisu primili platu, nastavlja se, pošto ni danas u razgovoru sa načelnikom opštine Dobroslavom Ćukom nije nađeno konkretno rješenje.Većinski vlasnik firme Mato Uljarević nije ispunio obećanje, dato prije mjesec dana, da će do 15. novembra biti isplaćeno šest do sedam zaostalih plata, pa su ogorčeni radnici tražili sastanak sa načelnikom opštine, koji je najavaio da će o njihovom problemu razgovarati sa predstavnicima Vlade.

Novo okupljanje radnici su najavili za 18. novembar, do kada bi trebalo da bude poznato više detalja o rješavanju njihovog statusa i isplati zarada.

„Načelnik opštine najavio je da će do četvrtka razgovarati sa predstavnicima Vlade RS kako bi se i oni uključili u problem `Neimarstva`“, rekao je predsjednik Regionalnog sindikata Dragan Simović.

Simović kaže da radnici neće odustati od svojih zahtjeva i da će, ukoliko uskoro ne budu ispunjeni, pristupiti prodaji neopterećene imovine preduzeća, i to prije sjednice Skupštine akcionara koja je zakazana za 7. decembar.

Radnici „Neimarstva“ traže prodaju „Herceg televizije“, smatrajući da je to najvrjednija imovina preduzeća .

Oko osamdeset radnika „Neimarstva“ danas se okupilo ispred zgrade Opštine, u znak protesta zbog neispunjavanja obećanja većinskog vlasnika Mate Uljarevića da će im do danas biti isplaćeno šest do sedam zaostalih plata.

Na sastanku sa radnicima prije mjesec dana Uljarević se pismeno obavezao da će do 15 . novembra isplatiti šest do sedam zarada, i da će, u suprotnom, narednog dana sazvati sjednicu Skupština akcionara na kojoj bi bilo odlučeno o prodaji neopterećene imovine preduzeća radi obeštećenja radnika.

Radnici kažu da su se jutros telefonom čuli s Uljarevićem, koji je, kako navode, ponovo bio neodređen i nejasan.

Ostavi poruku