Агонија 150 радника требињског предузећа „Неимарство“, који више од 20 мјесеци нису примили плату, наставља се, пошто ни данас у разговору са начелником општине Доброславом Ћуком није нађено конкретно рјешење.Већински власник фирме Мато Уљаревић није испунио обећање, дато прије мјесец дана, да ће до 15. новембра бити исплаћено шест до седам заосталих плата, па су огорчени радници тражили састанак са начелником општине, који је најаваио да ће о њиховом проблему разговарати са представницима Владе.

Ново окупљање радници су најавили за 18. новембар, до када би требало да буде познато више детаља о рјешавању њиховог статуса и исплати зарада.

„Начелник општине најавио је да ће до четвртка разговарати са представницима Владе РС како би се и они укључили у проблем `Неимарства`“, рекао је предсједник Регионалног синдиката Драган Симовић.

Симовић каже да радници неће одустати од својих захтјева и да ће, уколико ускоро не буду испуњени, приступити продаји неоптерећене имовине предузећа, и то прије сједнице Скупштине акционара која је заказана за 7. децембар.

Радници „Неимарства“ траже продају „Херцег телевизије“, сматрајући да је то најврједнија имовина предузећа .

Око осамдесет радника „Неимарства“ данас се окупило испред зграде Општине, у знак протеста због неиспуњавања обећања већинског власника Мате Уљаревића да ће им до данас бити исплаћено шест до седам заосталих плата.

На састанку са радницима прије мјесец дана Уљаревић се писмено обавезао да ће до 15 . новембра исплатити шест до седам зарада, и да ће, у супротном, наредног дана сазвати сједницу Скупштина акционара на којој би било одлучено о продаји неоптерећене имовине предузећа ради обештећења радника.

Радници кажу да су се јутрос телефоном чули с Уљаревићем, који је, како наводе, поново био неодређен и нејасан.

Ostavi poruku