Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je danas nakon inauguracije u Narodnoj skupštini RS da je njegov cilj jaka, stabilna, demokratska i prosperitetna Srpska, sa nadležnostima koje su joj verifikovane u Dejtonu i Parizu i suverenitetom koji je unijela u državnu zajednicu BiH.„Povjerenje koje su mi građani RS ukazali na izborima, obavezuje. Tim prije što su pred nama godine velikih izazova, koji će tražiti iste takve odgovore. Želim da svi zajedno budemo garancija sigurnosti, trajnosti, neuništivosti i bezbjednosti RS“, rekao je Dodik.

On je istakao da je Republika Srpska suština njegovog političkog i životnog angažmana.

„Za te zadatke treba nam zajedništvo svih odgovornih snaga u RS – Narodne skupštine, Vlade, svih drugih isnstitucija i organizacija, kao i pojedinaca, koji žele razvoj demokratske, moderne i uspješne RS. Svi koji RS vide na takav način, dio su istog tima“, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, RS pripada svim njenim stanovnicima, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost.

Dodik je istakao da je RS sigurno mjesto i kuća svih koji žele da je unapređuju, uljepšavaju, obogaćuju, i da će on biti predsjednik svim građanima, bez obzira kojoj naciji ili vjeri pripadaju i bez obzira da li su glasali za njega.

„Ako su za prosperitet i očuvanje RS, glasali su za moj osnovni programski cilj. Zato sa ovog mjesta poručujem da ću u naredne četiri godine biti predsjednik svih kojima je RS na srcu, bez obzira na stranačko opredjeljenje i nacionalnu pripadnost“, istakao je Dodik.

Ostavi poruku