Предсједник Републике Српске (РС) Милорад Додик рекао је данас након инаугурације у Народној скупштини РС да је његов циљ јака, стабилна, демократска и просперитетна Српска, са надлежностима које су јој верификоване у Дејтону и Паризу и суверенитетом који је унијела у државну заједницу БиХ.„Повјерење које су ми грађани РС указали на изборима, обавезује. Тим прије што су пред нама године великих изазова, који ће тражити исте такве одговоре. Желим да сви заједно будемо гаранција сигурности, трајности, неуништивости и безбједности РС“, рекао је Додик.

Он је истакао да је Република Српска суштина његовог политичког и животног ангажмана.

„За те задатке треба нам заједништво свих одговорних снага у РС – Народне скупштине, Владе, свих других иснституција и организација, као и појединаца, који желе развој демократске, модерне и успјешне РС. Сви који РС виде на такав начин, дио су истог тима“, истакао је Додик.

Према његовим ријечима, РС припада свим њеним становницима, без обзира на националну, вјерску или било коју другу припадност.

Додик је истакао да је РС сигурно мјесто и кућа свих који желе да је унапређују, уљепшавају, обогаћују, и да ће он бити предсједник свим грађанима, без обзира којој нацији или вјери припадају и без обзира да ли су гласали за њега.

„Ако су за просперитет и очување РС, гласали су за мој основни програмски циљ. Зато са овог мјеста поручујем да ћу у наредне четири године бити предсједник свих којима је РС на срцу, без обзира на страначко опредјељење и националну припадност“, истакао је Додик.

Ostavi poruku