Извршни одбор Главног одбора Савеза независних социјалдемократа (СНСД) требало би данас да утврди појединачна кадровска рјешења за руководство Народне скупштине Републике Српске (РС) и размотри платформу о заједничком дјеловању ове странке са Српском демократском странком (СДС) у органима БиХ.„Једна од тема сједнице је конституисање парламента РС и предлагање појединачних кадровских рјешења, што укључује предсједника скупштине, шефа посланичког клуба… Друга тема је платформа о заједничком дјеловању у органима БиХ са СДС-ом. Можда ће бити и неке површне анализе резулатата избора, али то није главна тема“, рекао је Срни извршни секретар СНСД-а Рајко Васић.

Сједница ће почети у 17.00 часова у малој сали Народне скупштине РС, а по њеном завршетку новинарима ће се највјероватније обратити предсједник Извршног одбора Главног одбора СНСД-а Небојша Радмановић.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је јуче Срни да је поновни избор Игора Радојичића на функцију предсједника Народне скупштине РС ствар договора клубова посланика.

Срна сазнаје да ће функцију предсједника парламента Српске и у наредном мандату обављати Радојичић.

Ostavi poruku