Viši sud u Beogradu najavio je da će bivši predsednik Fudbalskog saveza Srbije (F S S) Zvezdan Terzić, koji se jutros predao beogradskoj policiji posle gotovo tri godine skrivanja, sutra biti saslušan na sednici veća tog suda na kojoj će biti doneta odluka o pritvoru.U saopštenju suda navodi se da je Odeljenje za potrage Policijska uprave Beograd obavestilo sud da je Terzić danas uhapšen po rešenju o odredjivanju pritvora od 13. aprila 2008.godine i da mu je pritvor odredjen dok je bio u bekstvu.

Sednici veća, pored Terzića, prisustvovaće javni tužilac i njegov branilac, dok će javnost biti isključena.

Terzićev branilac Vladan Batić najavio je da će tražiti ukidanje pritvora njegovom branjeniku uz polaganje jemstva od 200.000 evra koje je ponudjeno u julu prošle godine.

Batić je izrazio nadu da će sud prihvatiti njegov predlog jer su se, kako je naveo, „stekli uslovi da se postupak normalno odvija“.

Početak sudjenja Terziću i trojici njegovih saradnika zbog sumnje da su nezakonito prisvojili oko četiri miliona evra od transfera fudbalera OFK „Beograd“ u inostrane klubove, zakazan je za 17. januar 2011. u Višem sudu pred sudskim većem sudije Danka Lauševića.

Terzić se, u pratnji svog advokata Anta Boškovića, predao Upravi kriminalističke policije Beograda, odakle je nešto pre 11 sati sproveden u Okružni zatvor u Beogradu.

On je uhapšen po rešenju Višeg suda u Beogradu koji mu je posle bekstva iz Srbije u januaru 2008. godine odredio pritvor i raspisao za njim medjunarodnu poternicu, rekao je Tanjugu direktor policije Milorad Veljović.

Portparol Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Zorana Vučićević izjavila je Tanjugu da je Terzić predat Okružnom zatvoru u Beogradu gde će biti u pritvoru po rešenju o pritvoru Višeg suda u Beogradu.

Ostavi poruku