Виши суд у Београду најавио је да ће бивши председник Фудбалског савеза Србије (Ф С С) Звездан Терзић, који се јутрос предао београдској полицији после готово три године скривања, сутра бити саслушан на седници већа тог суда на којој ће бити донета одлука о притвору.У саопштењу суда наводи се да је Одељење за потраге Полицијска управе Београд обавестило суд да је Терзић данас ухапшен по решењу о одредјивању притвора од 13. априла 2008.године и да му је притвор одредјен док је био у бекству.

Седници већа, поред Терзића, присуствоваће јавни тужилац и његов бранилац, док ће јавност бити искључена.

Терзићев бранилац Владан Батић најавио је да ће тражити укидање притвора његовом брањенику уз полагање јемства од 200.000 евра које је понудјено у јулу прошле године.

Батић је изразио наду да ће суд прихватити његов предлог јер су се, како је навео, „стекли услови да се поступак нормално одвија“.

Почетак судјења Терзићу и тројици његових сарадника због сумње да су незаконито присвојили око четири милиона евра од трансфера фудбалера ОФК „Београд“ у иностране клубове, заказан је за 17. јануар 2011. у Вишем суду пред судским већем судије Данка Лаушевића.

Терзић се, у пратњи свог адвоката Анта Бошковића, предао Управи криминалистичке полиције Београда, одакле је нешто пре 11 сати спроведен у Окружни затвор у Београду.

Он је ухапшен по решењу Вишег суда у Београду који му је после бекства из Србије у јануару 2008. године одредио притвор и расписао за њим медјународну потерницу, рекао је Тањугу директор полиције Милорад Вељовић.

Портпарол Управе за извршење кривичних санкција Зорана Вучићевић изјавила је Тањугу да је Терзић предат Окружном затвору у Београду где ће бити у притвору по решењу о притвору Вишег суда у Београду.

Ostavi poruku