Predsednik Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković posetiće danas Kraljevo, saopsstila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.Cvetković će sa ministrom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milanom Markovićem prisustvovati sednici kriznog sstaba grada, navedeno je u saopsstenju.

Premijer Srbije  izjavio je juče da će vlada iz različitih izvora obezbediti pomoć od gotovo milijardu dinara za saniranje posledica zemljotresa u Kraljevu.

On je, na konferenciji za novinare, istakao da je u roku do 24 sata od zemljotresa bila obezbedjena samo prva pomoć, a da će vlada obezbediti daleko veća sredstva. Cvetković je napomenuo da se do sada javila banka Saveta Evrope da ponudi odredjenu pomoć.

SSef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer je rekao da će se sledeće nedelje sastati sa svim ambasadorima EU u Beogradu i da će se videti na koji način može da se pomogne ovom ugroženom području.

Gradonačelnik Kraljeva Ljubissa Simović rekao je novinarima da gradjevinska obnova Kraljeva mora biti zavrssena do kraja naredne godine.

„Oni koji budu kazali da je ovo neskorman cilj, potpuno su u pravu, ali tako mora biti. Sve ssto se otegne na duže od godinu dana, biće rasipanje para, a takvih primera smo u Srbiji imali mnogo. Uveren sam da ćemo uz punu podrssku vlade Srbije taj cilj ostvariti“, rekao je sinoć Simović.

Ostavi poruku