SHARE

Председник Владе Републике Србије Мирко Цветковић посетиће данас Краљево, саопсстила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.Цветковић ће са министром за државну управу и локалну самоуправу Миланом Марковићем присуствовати седници кризног сстаба града, наведено је у саопсстењу.

Премијер Србије  изјавио је јуче да ће влада из различитих извора обезбедити помоћ од готово милијарду динара за санирање последица земљотреса у Краљеву.

Он је, на конференцији за новинаре, истакао да је у року до 24 сата од земљотреса била обезбедјена само прва помоћ, а да ће влада обезбедити далеко већа средства. Цветковић је напоменуо да се до сада јавила банка Савета Европе да понуди одредјену помоћ.

ССеф делегације ЕУ у Србији Венсан Дежер је рекао да ће се следеће недеље састати са свим амбасадорима ЕУ у Београду и да ће се видети на који начин може да се помогне овом угроженом подручју.

Градоначелник Краљева Љубисса Симовић рекао је новинарима да градјевинска обнова Краљева мора бити заврссена до краја наредне године.

“Они који буду казали да је ово нескорман циљ, потпуно су у праву, али тако мора бити. Све ссто се отегне на дуже од годину дана, биће расипање пара, а таквих примера смо у Србији имали много. Уверен сам да ћемо уз пуну подрсску владе Србије тај циљ остварити”, рекао је синоћ Симовић.

SHARE

Оставите одговор