Насловна Босна и Херцеговина Мур:Човић још увек има забрану обављања јавних функција

Мур:Човић још увек има забрану обављања јавних функција

0

Први заменик високог представника у БиХ амбасадор Родерик Мур казао је да још увек постоји забрана обављаја функције лидеру Хрватске демократске заједнице Драгану Човићу, коју му је раније изрекао високи представник у БиХ.„Тачно је да је бивши  високи  представник забранио Драгану

Човићу да учествује у одредјеним аспектима  политичког живота. Та забрана и даље стоји. Високи представник је  свестан овог питања и уверавам вас да се случај господина Човића, као  и случај других којима су изречене сличне забране, континуирано ревидира“, рекао је Мур у интервјуу сарајевском „Дневном авазу“.

Одговарајући на питање да ли се Човић може да буде именован на функцију председавајцухег Савета министара, Мур је рекао да „док ми

разговарамо, забрана постоји и, према мом схватању ситуације,  забрана обухвата место председавајућег Савета министара БиХ“.

Човић је смењен одлуком високог представника у БиХ у време када је обављао функцију хрватског члана у Председништву биХ због опструкције Дејтонског псоразума.

Говорећи о постојању бонских овлаштења, на основу којих

високи представници у БиХ су вршили смене и изабраних лица, Мур је рекао да

високи представник и даље задржава сва овлаштења  које су му  дата и може сменити функционере који имају озбиљан криминални досје и  који опструишу Дејтонски споразум.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version