Предсједник СДС-а Младен Босић сматра да се платформом, коју је ова странка сачинила са СНСД-ом, трасира будућа национална политика Републике Српске /РС/ и јасно каже да је заштита Дејтонског мировног споразума Библија за Српску.„Надам се да ће тај глас из РС бити у потпуности јединствен, како би се што снажније чуо, односно да ће платформу подржати и ПДП и ДНС, које, такође, имају по посланика у новом сазиву парламента БиХ“, рекао је Босић за данашње „Вечерње новости“.

Он је истакао да када год су представници РС у Сарајеву наступали нејединствено, чак и гласовима неједнаке снаге, кад је један био тиши од оног другог, цијена за то је плаћена.

„Увјерен сам да смо прије 10 година имали овакав наступ, да би ствари овдје биле сасвим другачије, да нам многе од надлежности не би биле отете, да се многи високи представници не би понашали онако како су се понашали“, каже Босић.

Босић сматра да није реално очекивати формирање власти на нивоу БиХ до краја ове године.

„Због сложене структуре Федерације БиХ биће потребно доста времена да се формира Дом народа Парламентарне скупштине БиХ. Још не знамо ко ће чинити будућу власт и сви тек очекујемо разговоре СНСД и СДП, као двије странке које су добиле највише гласова, јер је у складу с демократским стандардима да они први покушају да формирају власт“, рекао је Босић.

Ostavi poruku