Konstitutivna sjednica novoizabranog saziva Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH biće održana u Sarajevu 30. novembra sa početkom u 12.00 časova, dogovoreno je na današnjem konsultativnom sastanku Kolegijuma odlazećeg saziva Predstavničkog doma i predstavnika stranaka koje će participirati u novoizabranom sazivu.

Prema riječima predsjedavajućeg odlazećeg saziva Predstavničkog doma Nike Lozančića, sa sastanka je upućen poziv svim strankama da do tog datuma pokušaju postići neophodne dogovore kako bi na konstitutivnoj sjednici bili izabrani Kolegijum Doma i komisija za izbor Savjeta ministara.

„Vjerujem da će političke stranke iskoristiti vrijeme do konstitutivne sjednice i da ćemo taj dan u svečanoj atmosferi konstituisati Dom“, rekao je Lozančić novinarima.

Ukoliko do konstitutivne sjednice ne bude postignut dogovor stranaka o parlamentarnoj većini i izboru Kolegijuma, moglo bi se desiti da sjednica bude prekinuta nakon što poslanici preuzmu mandate, rečeno je ranije Srni u Predstavničkom domu.

Izbor Kolegijuma i komisije za izbor Savjeta ministara, u tom slučaju, bio bi obavljen na nastavku konstitutivne sjednice, za čije je sazivanje preduslov definisanje parlamentarne većine na nivou BiH.

Ostavi poruku