Naslovna Vijesti Sa svetom na ravnopravnoj osnovi,ekonomija u korist građana

Sa svetom na ravnopravnoj osnovi,ekonomija u korist građana

0

Srpska napredna stranka obeležila je danas dve godine od osnivanja uz poruku da je Srbiji potrebna saradnja na ravnpravnim osnovama sa svim država sveta, a da je u zemlji neophodno stvoriti ekonomski sistem koji će funkcionisati u korist građana.„Nema budućnosti Srbije bez EU, Rusije, SAD, Brazila i Latinske Amerike, Indije, Kine, arapskog i afričkog sveta. (…) Nema Srbije bez saradnje sa celim svetom na jednakim i ravnopravnim principima“, istakao je lider SNS Tomislav Nikolić.

Na obeležavanju jubileja u beogradskoj Areni, on je istakao da je za Srbiju pre ulaska u EU važnije da stvori ekonomski sistem koji će da funkcioniše u korist građana, a ne vladajućih stranaka.

Nikolić je rekao da je potrebno smanjiti glomaznu vladu i napraviti novu, koja će biti mnogo efikasnija i racionalnija i da investicije moraju biti ravnomerno raspoređene u sve krajeve Srbije.

On je istakao da se naprednjaci zalažu za preispitivanje i poništavanje svih loših privatizacija i za pobedu nad kriminalom i korupcijom.

Nikolić je istakao da će SNS učiniti sve što i drugi da bi se Srbija priključila EU, pa možda i više od drugih evropskih naroda, „ali neka nam ne traže da uđemo (u EU) bez ponosa“.

„Neka prave nove i lepe i velike džaamije širom Kosova i Metohije, ali Gračanicu ne selimo, gde je ona, tu je i Srbija“, rekao je Nikolić.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio je da je obaveza te partije da promeni život u Srbiji i omogući građanima da žive od sopstvenog rada.

Vučić je, na skupu pred oko 30.000 pristalica, rekao da je obaveza naprednjaka da „podignu“ ekonomiju, da se izbore sa korupcijom i kriminalom i da stvore „normalnu i pristojnu“ Srbiju.

On je pozvao okupljene da pomognu naprednjacima da „pobede vlast na izborima naredne godine“.

Skupu su prisustvovali stranački funkcioneri, predstavnici političkih partija i diplomatskog kora, a medju gostima su bili predsednik Nove Srbije Velimir Ilić, funkcioner DSS Andreja Mladenovcić, Meho Omerović i Uroš Kandić iz Socijaldemokratske partije i predstavnici Pokreta snaga Srbije

Uz ambasadore Alžira, Crne Gore, Danske, Izraela, Meksika, Norveške, Sirije i drugih zemalja, skupu je prisustvovao i ambasador Rusije Aleksandar Konuzin.

Konuzin je istakao da su Rusi čvrsto uz Srbiju, pa će i u budućnosti tako ostati i kada je u pitanju Kosovo.

Ruski ambasador je za svoje obraćanje nagrađen burnim apaluzom prisutnih, za razliku od predstavnika ambasade SAD, kao i bivšeg amabasadora te zemlje Vilijema Montgomerija, koje su okupljeni izviždali.

Na početku skupa, prilikom pozdravljanja gostiju, najveće zvižduke dobili su predstavnici ambasade SAD, kao i Montogomeri, kojima su se, na molbu zamenika predsednika SNS Aleksandra Vučića, posle desetak minuta izvinili aplauzom.

Na skupu su govorili i predsednici Nove Srbije, Pokreta snaga Srbije i Pokreta socijalista, ocenivši da su vanredni izbori neminovnost, a da su naprednjaci spremni da pobede aktuelnu vlast.

Lider NS Velimir Ilić istakao je da su Srbiji potrebni novi ljudi i nova poštena vlada, a ne kao „ova korumpirana i nekakvi Dinkićevi regioni“.

Obeležavanje jubileja, kome je prisustvovao i Luka Karadzić, brat haškog optuženika Radovana Karadžića i predstavnici petnaestak ambasada u Srbiji, počelo je intoniranjem državne himne, a završeno pesmom „Vostani Serbije“.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version