SHARE

У Републици Српској /РС/ и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас је ухапшено 14 лица и претресено више од 20 локација у акцији сузбијање производње и промета опојних дрога – саопштено је из МУП-а РС.Акцију под називом “Хит” водили су Центар јавне безбједности Бањалука и Управа криминалистичке полиције МУП-а РС под надзором Окружног тужилаштва Бањалука, а уз учешће кантоналних тужилаштава из Тузле, Сарајева и Бихаћа, Тужилаштва и Полиције Брчко дистрикта, кантоналних МУП-ова и Федералне управе полиције те УСКОК-а и МУП-а Хрватске.

Припрему акције “Хит” МУП РС почео је 2009. године, а истовремено су припадници МУП-а Хрватске почели радити на идентификацији добављача опојних дрога за више градова у Хрватској.

У акцији “Хит” од почетка ове године одузето је више од три килограма хероина, више од килограм сканка, више од 90 стабљика индијске конопље, више од 160 таблета екстази, три дигиталне ваге, више од 2,5 килограма експлозива, више од 9.000 евра за које се сумња да потичу из извршења кривичних дјела, већа количина оружја и муниције и више паковања медицинске дроге.

Крајем јула под надзором Окружног тужилаштва Бањалука почеле су радње доказивања из којих су проистекле данашњи претреси и хапшења.

SHARE

Оставите одговор