SHARE

У новом земљотресу јачине 4,4 степена Рихтерове скале који је синоћ погодио околину Краљева код аеродрома Лађевци нема повријеђених, није било жртава новог потреса, нити је изазвана материјална штета – јављају београдски медији.Директорка Сеизмолошког завода Славица Радовановић објаснила је да је земљотрес посљедица очекиваног смиривања тла која су најављена послије земљотреса који се догодио у сриједу, 3. новембра.

Потрес је узнемирио грађане Краљева који су у страху из својих домова изашли на градске улице, са којих су се убрзо повукли.

Снабдијевање струјом града Краљева и подручја које у сриједу погодио земљотрес је нормализовано, док се грађанима још не препоручује употреба воде из градског водовода због замућености. У граду је распоређено 17 цистерни које Краљевчанима дистрибуирају воду за пиће.

Током ноћи требало је да стигну и четири шлепера са цреповима, док се данас очекују још 33 камиона које су упутиле владе Војводине и Србије.

Влада је донијела одлуку да кревете, душеке, столице, врата и грађевински материјал који су ускладиштени у Крагујевцу, уступи Краљеву.

Земљотрес током којег је погинуло двоје људи, а десетине су повријеђене, и који је изазвао велику материјалну штета, догодио се у ноћи између уторка и сриједе, и имао је магнитуду од 5,4 степена по Рихтеровој скали. У земљотресу је оштећено око 4 000 објеката.

SHARE

Оставите одговор