U novom zemljotresu jačine 4,4 stepena Rihterove skale koji je sinoć pogodio okolinu Kraljeva kod aerodroma Lađevci nema povrijeđenih, nije bilo žrtava novog potresa, niti je izazvana materijalna šteta – javljaju beogradski mediji.Direktorka Seizmološkog zavoda Slavica Radovanović objasnila je da je zemljotres posljedica očekivanog smirivanja tla koja su najavljena poslije zemljotresa koji se dogodio u srijedu, 3. novembra.

Potres je uznemirio građane Kraljeva koji su u strahu iz svojih domova izašli na gradske ulice, sa kojih su se ubrzo povukli.

Snabdijevanje strujom grada Kraljeva i područja koje u srijedu pogodio zemljotres je normalizovano, dok se građanima još ne preporučuje upotreba vode iz gradskog vodovoda zbog zamućenosti. U gradu je raspoređeno 17 cisterni koje Kraljevčanima distribuiraju vodu za piće.

Tokom noći trebalo je da stignu i četiri šlepera sa crepovima, dok se danas očekuju još 33 kamiona koje su uputile vlade Vojvodine i Srbije.

Vlada je donijela odluku da krevete, dušeke, stolice, vrata i građevinski materijal koji su uskladišteni u Kragujevcu, ustupi Kraljevu.

Zemljotres tokom kojeg je poginulo dvoje ljudi, a desetine su povrijeđene, i koji je izazvao veliku materijalnu šteta, dogodio se u noći između utorka i srijede, i imao je magnitudu od 5,4 stepena po Rihterovoj skali. U zemljotresu je oštećeno oko 4 000 objekata.

Ostavi poruku