Naslovna Vijesti Otkrivena masovna grobnica južno od Akapulka

Otkrivena masovna grobnica južno od Akapulka

0

Meksička policija otkrila je masovnu grobnicu sa 18 tela za koje se pretpostavlja da su turisti koji su oteti u Akapulku pre mesec dana, a istraga će danas biti nastavljena u gradu Tres Palos južno od poznatog letovališta.Još uvek se ne zna pouzdano da li su otkriveni leševi tela turista iz susedne meksičke države Mičoakan koji su oteti 30. septembra tokom posete Akapulku, izjavio je sinoć šef policije države Guerero Fernando Monreal, prenela je agencija AP.

Policija je počela da kopa juče ujutro pošto su primili anoniman telefonski poziv da su dva tela zakopana na praznom placu.

Nekoliko sati kasnije pojavio se video snimak na Jutjubu dvojice muškaraca sa zavezanim ruka na ledjima kako odgovaraju na pitanja ispitivača iza kamere i navode da su oni ubili Mačoakance i da su ih zakopali nedaleko.

Tela dvojice sa video snimka su pronadjena na vrhu masovne grobnice sa porukom koja je ostavljena medju njihovim telima „ljude koje su ubili, ovde su sahranjeni“, a u potpisu su malopoznata narko grupa „Nezavisni kartel Akapulka“.

Naoružana banda otela je 22 turista u Akapulku dok su tražili hotel u kojem su trebali da odsednu.

Meksičko letovalište Akapulko je popularna turistička destinacija, ali i mesto žestokih sukoba narko kartela.

Očevici su tada potvrdili da su otmičari vozili automobile sa registarskim tablicama meksičke države Mičoakana, gde se nalazi moćna baza narko kartela „La Familia Mičoakana“ koji  deluje na meksičkoj obali Tihog okeana.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version