SHARE

Мексичка полиција открила је масовну гробницу са 18 тела за које се претпоставља да су туристи који су отети у Акапулку пре месец дана, а истрага ће данас бити настављена у граду Трес Палос јужно од познатог летовалишта.Још увек се не зна поуздано да ли су откривени лешеви тела туриста из суседне мексичке државе Мичоакан који су отети 30. септембра током посете Акапулку, изјавио је синоћ шеф полиције државе Гуереро Фернандо Монреал, пренела је агенција АП.

Полиција је почела да копа јуче ујутро пошто су примили анониман телефонски позив да су два тела закопана на празном плацу.

Неколико сати касније појавио се видео снимак на Јутјубу двојице мушкараца са завезаним рука на ледјима како одговарају на питања испитивача иза камере и наводе да су они убили Мачоаканце и да су их закопали недалеко.

Тела двојице са видео снимка су пронадјена на врху масовне гробнице са поруком која је остављена медју њиховим телима “људе које су убили, овде су сахрањени”, а у потпису су малопозната нарко група “Независни картел Акапулка”.

Наоружана банда отела је 22 туриста у Акапулку док су тражили хотел у којем су требали да одседну.

Мексичко летовалиште Акапулко је популарна туристичка дестинација, али и место жестоких сукоба нарко картела.

Очевици су тада потврдили да су отмичари возили аутомобиле са регистарским таблицама мексичке државе Мичоакана, где се налази моћна база нарко картела “Ла Фамилиа Мичоакана” који  делује на мексичкој обали Тихог океана.

SHARE

Оставите одговор