Коалиција удружења избјеглица у Србији саопштила је да су хрватске снаге током рата у општини Вуковар убиле више од 150 Срба, али да се, нажалост, поводом посјете предсједника Србије Бориса Тадића Вуковару говори само о хрватским жртвама на Овчари.У саопштењу ове коалиције наводи се да је једн број убијених Срба бачен у Дунав да се сакрију трагови злочина, а многи Срби су привођени на саслушања, мучени, злостављани, застрашивани и натјерани у бјекство да би сачували живу главу. Великом броју Срба дигнуте су куће у ваздух и остали објекти.

„Поставља се питање шта рећи мајкама, очевима, удовицама, браћи и сестрама убијених вуковарских Срба поводом посјете српског и хрватског предсједника Овчари? Нажалост, стиче се утисак да су српске жртве у Вуковару мање вриједне од хрватских“, наводи Коалиција.

Ово удружење залаже се да се утврди тачан број убијених Срба у Вуковару прије и током рата 1991. године, да се изведу на суд налогодавци и починиоци злочина над вуковарским Србима и да се изгради спомен-обиљежје са именима и презименима убијених вуковарских Срба.

„Тек послије утврђивања пуне истине о томе шта се дешавало прије и током рата у Вуковару, створиће се стварни предуслови за полагање вијенаца не само хрватским, него и српским жртвама“, истиче се у саопштењу.

Коалиција наглашава да осуђује сваки злочин који се десио на подручју бивше Југославије и залаже се да се сви починиоци ратних злочина праведно казне, без обзира на националну и вјерску припадност.

Ostavi poruku