Vlasti grčke civilne avijacije su obustavile na 48 sati sve isporuke pisama i paketa u inostranstvo, kako bi omogućile da se proveri da li postoji još pisama-bombi, saopštila je grčka policija.Ova odluka je doneta posle niza pisama sa eksplozivom koja su upućena ambasadama u Grčkoj i kancelariji nemačke kancelarke Angele Merkel.

Grčka policija je saopštila sinoć da je sumnjivi paket upućen i italijanskom premijeru Silviju Berluskoniju, a pronadjen u avionu privatne  poštanske kompanije na letu iz Atine, ispitan na aerodromu u Bolonji.

Aerodrom u Bolonji bio je zatvoren za letove do jedan posle ponoći, radi kontrole. Pojedinosti nisu saopštenje, javio je AP.

U talasu planiranih napada na ambasade u Atini upućeno je ukupno 11 sumnjivih paketa, a dve manje bombe eksplodirale su u švajcarskoj i ruskoj ambasadi u glavnom gradu Grčke, dok je paket sa eksplozivom  pronadjen na putu do kancelarije nemačke kancelarke Merkel, javio je Rojters.

Grčke vlasti su podigle juče optužnicu protiv dve osobe povezane sa slanjem paketa-bombi na adrese više diplomatskih predstavništava u Atini.

Ostavi poruku