Naslovna Bosna i Hercegovina Traže ostavke Srba u institutu

Traže ostavke Srba u institutu

0

Opštinska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih lica Bijeljina zahtijeva da predstavnici srpskog naroda u Institutu za nestala lica BiH podnesu ostavke na svoje dužnosti, saopšteno je danas iz ove organizacije.U saopštenju se navodi da je ova organizacija nezadovoljna rješavanjem problema identifikacije i pronalaženja posmrtnih ostataka srpskih žrtava i da ostavke treba da podnesu Milan Bogdanić, Milijana Bojić, Brano Dursun, Srpko Batinić, kao i članovi savjetodavnog Odbora Smilja Mitrović i Boro Peulić.

„Nijednim svojim gestom, a kamoli djelom, niste pokazali dosljednost da zastupate interese srpskog naroda i žrtava. Naprotiv stali ste na stranu i želju jedne političke stranke, to jeste SDA, koja je preko Instituta a uz vašu pomoć uspjela da ostvari svoj cilj da kroz vaš rad u procesu traženja i identifikacije posmrtnih ostataka prikaže da su u proteklom ratu žrtve samo Bošnjaci što je ortodoksna neistina“, navodi se u saopštenju.

Organizacija poziva predstavnike srpskog naroda u Institutu da podnesu ostavke kako bi na taj način bio otvoren proces ozbiljnog i argumentovanog preispitivanja dosadašnjeg rada ovog Instituta.

Dopis sa zahtjevom za ostavke upućen je Institutu za nestala lica BiH, kao i svakom članu lično.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version