Četrdesetogodišnji Goran Radivojević, vlasnik etno sela „Bajka“ na Bukulji kod Aranđelovca, kao i istoimenog restorana u Beogradu, priveden je prilikom pretresa lokacija u potrazi za licima koja se dovode u vezu sa generalom Ratkom Mladićem, saznaje nezvanično B92.U Srbiji je završen pretres tri lokacije u Beogradu i Aranđelovcu u potrazi za licima koja se dovode u vezu sa Ratkom Mladićem. MUP je na tim lokacijama tragao za informacijama koje bi mogle dovesti do pronalaženja odbjeglog haškog optuženika Ratka Mladića.

Između deset i petnaest pripadnika specijalnih jedinica pretresli su restoran „Bajka“ na Košutnjaku i privatni stan vlasnika tog restorana Gorana Radivojevića.

Na obroncima planine Bukulja kod Aranđelovca pretreseno je etno selo Divljakovac i restoran „Bajka“, istog vlasnika Radivojevića.

Pretresena su i četiri bungalova. U toku pretrage u etno selu nije bilo gostiju.

Selo, u koje nije bilo moguće ući tokom trajanja pretresa, napustilo je četiri automobila i jedno terensko vozilo.

Zaposleni u objektima rekli su da niko nije priveden, niti su pripadnici specijalnih jedinica nešto odnijeli, međutim zaposlenima nije bilo dazvoljeno da daju izjave.

Kako je rečeno novinaru RTS-a u Bezbjednosno-informativnoj agenciji, današnje akcije nisu imale nikakve veze sa eventualnim dojavama građana na broj 9191, u vezi sa nagradom od 10 miliona evra za informaciju o Mladiću. Današnja akcija je, prema izjavama iz BIA, rezultat ranijih saznanja.

Beogradski mediji ranije su izvještavali o tome da je Radivojević obezbijedio kombi za selidbu supruge Milorada Ulemeka Legije.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić u bjekstvu je od kraja 1996. godine.

Ostavi poruku