Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da današnja akcija potrage za informacijama vezanim za haške optuženike, obavljena na više lokacija na području Beograda i Aranđelovca, nije u vezi sa nedavno povećanim nagradama za informacije o Ratku Mladiću i Goranu Hadžiću.„Ova akcija nema veze sa tim, izvedena je na osnovu prethodnih bezbednosnih podataka“, rekao je on, podsetivši da je Vlada Srbije opredeljena da završi saradnju sa Haškim tribunalom.

Ministar policije je potvrdio da je tokom akcije potrage za informacijama vezanim za haške optuženike privedena jedna osoba na informativni razgovor.

Dačić je, posle obilaska Policijske uprave u Pirotu, novinarima rekao da današnja akcija spada u uobičajene na tom poslu, koju sprovodi policija, Tužilaštvo za ratne zločine i srpske bezbednosne službe, u okviru Akcionog tima za saradnju sa Haskim tribunalom.

On je podsetio da su i do sada proveravane sve informacije i lokacije vezane za haške optuženike, ali i ljude za koje je postojala sumnja da su u kontaktu sa njima.

Dačić je dodao i da se na broj telefona, koji je obezbedila država za informacije o haškim optuženicima, javljaju osobe koje daju određene informacije, dodajući da se sve one proveravaju.

Ministar policije je povodom današnje akcije istakao da ona nije plod javljanja na taj telefon.

Ostavi poruku