Министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је да данашња акција потраге за информацијама везаним за хашке оптуженике, обављена на више локација на подручју Београда и Аранђеловца, није у вези са недавно повећаним наградама за информације о Ратку Младићу и Горану Хаџићу.„Ова акција нема везе са тим, изведена је на основу претходних безбедносних података“, рекао је он, подсетивши да је Влада Србије опредељена да заврши сарадњу са Хашким трибуналом.

Министар полиције је потврдио да је током акције потраге за информацијама везаним за хашке оптуженике приведена једна особа на информативни разговор.

Дачић је, после обиласка Полицијске управе у Пироту, новинарима рекао да данашња акција спада у уобичајене на том послу, коју спроводи полиција, Тужилаштво за ратне злочине и српске безбедносне службе, у оквиру Акционог тима за сарадњу са Хаским трибуналом.

Он је подсетио да су и до сада провераване све информације и локације везане за хашке оптуженике, али и људе за које је постојала сумња да су у контакту са њима.

Дачић је додао и да се на број телефона, који је обезбедила држава за информације о хашким оптуженицима, јављају особе које дају одређене информације, додајући да се све оне проверавају.

Министар полиције је поводом данашње акције истакао да она није плод јављања на тај телефон.

Ostavi poruku