SHARE

Премијер Србије Мирко Цветковић потврдио је данас да су безбедносне службе спровеле акцију потраге за хашким оптужеником Ратком Младићем, рекавши да су скоро сви државни капацитети усмерени ка решавању проблема хашких бегунаца.“Акција је усмерена ка решавању проблема хашких бегунаца”, рекао је Цветковић на конференцији за новинаре, након сусрета са словеначким премијером Борутом Пахором, који се налази у посети Београду.

Цветковић није желео да износи детаљније податке о самој акцији.

Полиција је данас, у потрази за информацијама које би могле довести до проналажења одбеглог хашког оптуженика Ратка Младића, наставила оперативне активности на територији Србије, претресла три локације у Београду и Арандјеловцу и привела једну особу.

Власник два угоститељска објекта у Београду и Арандјеловцу Горан Радивојевић приведен је на информативни разговор, речено је Тањугу у МУП-у.

Полиција је претресла његов ресторан “Бајка”, у београдском излетишту Коштутњак, затим Радивојевићеву кућу у улици Владимира Ћопића у насељу Беле Воде, као и етно-село “Бајка” на Букуљи, код Арандјеловца.

У претходних 10 година у потрази за Младићем претресани су војни и стамбени објекти, куће његових родјака и јатака широм Србије и Републике Српске.

SHARE

Оставите одговор