Premijer Srbije Mirko Cvetković potvrdio je danas da su bezbednosne službe sprovele akciju potrage za haškim optuženikom Ratkom Mladićem, rekavši da su skoro svi državni kapaciteti usmereni ka rešavanju problema haških begunaca.„Akcija je usmerena ka rešavanju problema haških begunaca“, rekao je Cvetković na konferenciji za novinare, nakon susreta sa slovenačkim premijerom Borutom Pahorom, koji se nalazi u poseti Beogradu.

Cvetković nije želeo da iznosi detaljnije podatke o samoj akciji.

Policija je danas, u potrazi za informacijama koje bi mogle dovesti do pronalaženja odbeglog haškog optuženika Ratka Mladića, nastavila operativne aktivnosti na teritoriji Srbije, pretresla tri lokacije u Beogradu i Arandjelovcu i privela jednu osobu.

Vlasnik dva ugostiteljska objekta u Beogradu i Arandjelovcu Goran Radivojević priveden je na informativni razgovor, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Policija je pretresla njegov restoran „Bajka“, u beogradskom izletištu Koštutnjak, zatim Radivojevićevu kuću u ulici Vladimira Ćopića u naselju Bele Vode, kao i etno-selo „Bajka“ na Bukulji, kod Arandjelovca.

U prethodnih 10 godina u potrazi za Mladićem pretresani su vojni i stambeni objekti, kuće njegovih rodjaka i jataka širom Srbije i Republike Srpske.

Ostavi poruku