Општина Требиње данас је уплатила по 100 КМ за 151 радника грађевинског предузећа „Неимарство“ из овог града као једнократну помоћ запосленим који су посљедњу плату примили за август 2008. године, потврдио је данас Срни начелник општине Требиње Доброслав Ћук.Ћук је рекао да је општина, у складу са својим финансијским могућностима, помогла требињске неимаре који се налазе у незавидном положају.

Прошле седмице на састанку радника „Неимарства“ са већинским власником Матом Уљаревићем, на захтјев начелника општине, обећано је да ће и „Неимарство“ радницима уплатити по 100 КМ, али иако је рок за уплату био 31. октобар, новац из ове фирме још није уплаћен.

Предсједник Синдикалне организације „Неимарства“ Миленко Вукаловић потврдио је Срни да је финансијски директор ове фирме Миливоје Брчић на данашњем састанку обећао да ће помоћ бити исплаћена ових дана.

Након протеста радника „Неимарства“ због више неипслаћених плата и неријешеног статуса запослених, прије десетак дана већински власник предузећа Мато Уљаревић обећао је, између осталог, да ће шест до седам заосталих плата бити исплаћено радницима до 15. новембра, а сва остала дуговања до краја године.

Тада је речено, да ће, ако не буду испуњена обећања у вези са првом исплатом, већ сљедећег дана, 16. новембра, бити сазвана Скупштина акционара да би се донијела одлука о распродаји све неоптерећене имовине предузећа како би се намирила дуговања према запосленима.

Руководство „Неимарства“ је радницима одавно најављивало потписивање великих пројеката у Либији и одлазак на радилишта, али до сада ништа још није реализовано.

Ostavi poruku