SHARE

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ измијенила је и допунила своју ранију одлуку о утврђивању и објављивању резултата општих избора у БиХ, на основу које је дошло до промјене редослиједа кандидата на појединим изборним листама.До промјена у редослиједу кандидата дошло је у на изборној листи ХСП-а за Посавски кантон, Савеза за бољу будућност за Сарајевски кантон, те Странке за БиХ за Зеничко-добојски кантон.

Након поновљеног бројања регистроване су промјене у редослиједу кандидата на изборној листи Странке за БиХ у изборној јединици шест за Народну скупштину БиХ, те на изборној листи СДА за Представнички дом Федерације БиХ у изборној јединици девет.

У осталим поновљеним бројањима није дошло до промјене редослиједа на кандидатским листама, а ЦИК ће промјене у броју гласова уврстити у резултате гласања.

ЦИК БиХ донио је и одлуку о поништавању избора за Скупштину Херцеговачко-неретванског кантона на пет бирачких мјеста у Чапљини и одлуку о расписивању нових избора на тим бирачким мјестима, који ће бити одржани у недјељу, 7. новембра.

Поновљени избори биће проведени на основу истих кандидатских листи и истих извода из Централног бирачког списка који су кориштени на изборима 3. октобра.

Након поновљеног бројања гласачких листића и графолошког вјештачења потписа на изводима из Централног бирачког списка на пет изборних мјеста у Чапљини констатоване су неправилности и незаконитости које су могле утицати на резултате избора за Скупштину Херцеговачко-неретванског кантона.

SHARE

Оставите одговор