Funkcioner Srpske radikalne stranke Republike Srpske /SRS RS/ Goran Petrović saopštio je danas u Zvorniku da je podnio neopozivu ostavku na sve funkcije u stranci i zatražio da ga izbrišu iz članstva ove partije u kojoj je proveo 17 godina.Petrović je na konferenciji za novinare rekao da je ostavku dao na mjesto člana Izvršnog odbora, Glavnog odbora i predsjednika Okružnog odbora SRS regije Birač.

„Ostavka u organima stranke je moj moralni čin koji je, između ostalih, posljedica loših izbornih rezultata SRS na opštim izborima“, rekao je Petrović i dodao da je i u ranijem periodu upozoravao da „aktivnosti koje vodi stranka na čelu sa njenim predsjednikom /Milanko Mihajlica/ ne idu u cilju da se ostvare dobri izborni rezultati“.

Petrović je rekao da njegova ukazivanja na loše vođenje predizborne kampanje nisu naišla na odobravanje organa stranke, kao i njenog predsjednika, pa ideje koje su dolazile sa terena nisu ni razmatrane, zbog čega su izborni rezultati stranke bili poražavajući.

„Moje nezadovoljstvo kulminiralo je na poslednjoj sjednici Izvršnog odbora SRS-a, na kome se, na neki način, nastojalo da se zaobiđe odgovornost svih nas na čelu sa predsjednikom stranke“, rekao je Petrović.

On je izrazio žaljenje što se i kozmetičkim izjavama datim medijima nastojalo staviti do znanja da je stranka, bez unutrašnjih nesporazuma, i dalje stabilna, što nije tačno prema njegovoj procjeni, koju je iznio i na Izvršnom odboru SRS-a.

Ističući da mu je kao čovjeku, koji je u stranci proveo 17 godina, žao da povuče ovaj potez, Petrović je izrazio nadu da će u narednom periodu doći do promjene mišljenja i drugih članova i Izvršnog odbora i organa stranke, i da će, ako se ne napravi neki pozitivan pomak u radu stranke, doći do osipanja dijela članova i funkcionera SDR-a.

„Moja ostavka je bila neminovna jer se nisam mogao pomiriti sa nekim negativnim djelovanjima koje se dešavalo u stranci, a na koja bar jednim dijelom nisam mogao uticati da se razriješe u interesu i stranke i članstva“, rekao je Petrović.

Ostavi poruku