Naslovna Vijesti Uhapšen zbog planiranja napada na metro u Vašingtonu

Uhapšen zbog planiranja napada na metro u Vašingtonu

0

Američki Federalni istražni biro (FBI) saopštio je danas da je uhapšen naturalizovani američki državljanin Faruk Ahmed (34), pakistanskog porijekla, zbog planiranja bombaških napada na željezničke stanice u Vašingtonu.Ahmed, koji je iz Ešburna u američkoj državi Virdžiniji, optužen je, jer je pomagao ljudima, koji su se predstavljali kao operativci Al kaide i da planiraju bombaške napade na željezničke stanice u Vašingtonu.

Britanski dnevnik „Dejli telegraf“, prenosi izjavu neimenovanog izvora iz federalnih bezbjednosnih službi, koji je rekao da američka javnost nije ni u jednom trenutku bila u opasnosti, jer su agenti FBI pratili Ahmeda, te da su ljudi za koje je on smatrao operativcima terorističke mreže bili „pojedinci koji su djelovali u ime vlade“.

Ahmed se suočava sa 50 godina zatvora prema optužbama za pokušaj obezbjeđenja materijalne podrške terorističkoj organizaciji, prikupljanje informacija u planiranju terorističkog napada i pokušaj nabavke materijalne podrške za izvođenje više bombaških napada koji bi izazvali velike žrtve.

Prema optužnici, on je video kamerom snimio četiri stranice podzemne željeznice, od kojih su dvije u nepsrednoj blizini Pentagona.

Tokom niza sastanaka u hotelima na sjeveru Virdžinije Ahmed je video snimke i prikaze dvije stanice dao osobi za koju je vjerovao da je dio terorističke mreže, dok je izrazio želju da donira 10 000 dolara pomoći za strane borce u inostranstvu.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version