Branislav Škobo podnio je neopozivu ostavku na sve funkcije u Demokratskoj partiji zbog neslaganja sa predsjednikom stranke Draganom Čavićem o vođenju unutarpartijske politike, posebno kadrovske.Škobo, poslanik u prethodnom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske (RS) i jedan od osnivača DP-a, rekao je da trenutno ne razmišlja o novom političkom angažmanu i da izborni rezultat nije uticao na njegovu odluku, jer je po broju glasova u svojoj izbornoj jedinici bio na drugom mjestu, iza Čavića.

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci naveo da podnosi ostavku na mjesto člana Izvršnog odbora DP-a zaduženog za Izbornu jedinicu dva, člana Glavnog odbora stranke i potredsjednika Glavnog odbora Banjaluka, te da je u skladu sa Statutom DP-a podnio zahtjev za brisanje iz evidencije članstva ove partije.

Škobo kaže da se nije slagao sa nekim stavovima prilikom osnivanja stranke, te da je za godinu i po dana više puta imao stavove suprotne Čavićevim.

„To je posebno bilo izraženo tokom formiranja izbornih lista i tokom izborne kampanje. Očekivao sam, ono što je bio i dogovor prije osnivanja partije, da ćemo voditi računa o ljudima koji ulaze u DP, odnosno njihovoj prošlosti, što nije ispoštovano“, pojasnio je Škobo.

Škobo tvrdi da nije ispoštovan ni dogovor da će se na partijskim funkcijama na izbornim listama nalaziti ljudi koji su najzaslužniji i koji su najviše uradili za DP.

„U organe partije ulazilo se po prijateljskim linijma, zavisno koliko ste dobri sa Čavićem. Statut DP-a je napisan tako da DP jeste jednako Čavić, a on se tako i ponašao, jer je sve odluke, prijedloge i zaključke sam donosio i pisao, kao da je to njegova privatna partija“, tvrdi Škobo.

Prema njegovim riječima, Čavić članove DP-a koji nisu Banjalučani, tretira kao članove drugog reda.

„Kao jednom od osnivača DP-a, koliko mi je poznato nije bilo nikakve materijalne ni finansijske pomoći bilo koje međunarodne organizacije ovoj partiji, ali je Čavić sam sa ambasadorima i predstavnicima međunarodne zajednice učestvovao na sastancima, bez bližih saradnika“, naglasio je Škobo.

Ostavi poruku