Бранислав Шкобо поднио је неопозиву оставку на све функције у Демократској партији због неслагања са предсједником странке Драганом Чавићем о вођењу унутарпартијске политике, посебно кадровске.Шкобо, посланик у претходном сазиву Народне скупштине Републике Српске (РС) и један од оснивача ДП-а, рекао је да тренутно не размишља о новом политичком ангажману и да изборни резултат није утицао на његову одлуку, јер је по броју гласова у својој изборној јединици био на другом мјесту, иза Чавића.

Он је на конференцији за новинаре у Бањалуци навео да подноси оставку на мјесто члана Извршног одбора ДП-а задуженог за Изборну јединицу два, члана Главног одбора странке и потредсједника Главног одбора Бањалука, те да је у складу са Статутом ДП-а поднио захтјев за брисање из евиденције чланства ове партије.

Шкобо каже да се није слагао са неким ставовима приликом оснивања странке, те да је за годину и по дана више пута имао ставове супротне Чавићевим.

„То је посебно било изражено током формирања изборних листа и током изборне кампање. Очекивао сам, оно што је био и договор прије оснивања партије, да ћемо водити рачуна о људима који улазе у ДП, односно њиховој прошлости, што није испоштовано“, појаснио је Шкобо.

Шкобо тврди да није испоштован ни договор да ће се на партијским функцијама на изборним листама налазити људи који су најзаслужнији и који су највише урадили за ДП.

„У органе партије улазило се по пријатељским линијма, зависно колико сте добри са Чавићем. Статут ДП-а је написан тако да ДП јесте једнако Чавић, а он се тако и понашао, јер је све одлуке, приједлоге и закључке сам доносио и писао, као да је то његова приватна партија“, тврди Шкобо.

Према његовим ријечима, Чавић чланове ДП-а који нису Бањалучани, третира као чланове другог реда.

„Као једном од оснивача ДП-а, колико ми је познато није било никакве материјалне ни финансијске помоћи било које међународне организације овој партији, али је Чавић сам са амбасадорима и представницима међународне заједнице учествовао на састанцима, без ближих сарадника“, нагласио је Шкобо.

Ostavi poruku