Naslovna Vijesti Promjene samo u vezi sa odlukom „Sejdić – Finci“

Promjene samo u vezi sa odlukom „Sejdić – Finci“

0

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i lider SDS-a Mladen Bosić smatraju da su ustavne promjene u BiH moguće samo u dijelu koji se odnosi na provođenje odluke u predmetu „Sejdić – Finci“.„SNSD je saglasan da uđe u ustavne promjene u dijelu koji se odnosi na provođenje presude /suda iz Strazbura/ `Sejdić – Finci`“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da za SNSD nije relevantan pokušaj nekih političkih partija da kalkulišu sa pričom o Butmiru, aprilskom paketu i Prudu i da oni ne mogu biti nikakva osnova za buduće razgovore ni na nivou BiH niti RS.

„To je bio odraz jednog vremena u kojem sve te inicijative nisu dale nikakav dogovor i one su mrtve, što se nas tiče“, poručio je Dodik.

On je dodao da postoji grupa stranaca koja uporno vraća neke od tih priča, podsjetivši da je američki državni sekretar Hilari Klinton rekla da političari u BiH treba sami da se dogovore.

Lider SDS-a Mladen Bosić rekao je da SDS ne smatra da bi trebalo otvarati teritorijalni paket BiH definisan u Dejtonskom mirovnom sporazumu, jer bi to bilo potencijalno opasno za budućnost RS.

„I ne očekujem da SNSD i SDS postignu identičan stav o svim političkim pitanjima, jer bismo onda bili jedna, a ne dvije stranke“, istakao je Bosić.

Bosić je rekao da je SDS za ustavne promjene ukoliko su one u korist RS.

„O odluci `Sejdić – Finci` imamo zajednički stav koji smo davno usaglasili i spremni smo da razriješimo to pitanje, koje je u vezi sa poštivanjem ljudskih prava“, rekao je Bosić.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version