Naslovna Bosna i Hercegovina Bakir Izetbegović kao „gospodar života i smrti“

Bakir Izetbegović kao „gospodar života i smrti“

0

Najuticajniji sarajevski list „Dnevni avaz“ pozvao je danas budućeg bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da kaže istinu o ratnim zločinima nad sarajevskim Srbima i Hrvatima.Izetbegović nikada nije progovorio o tome šta zna o zločinima jednog od komandanata paravojnih muslimanskih jedinica u Sarajevu Mušana Topalovića Cace na Kazanima, „o ubijenim civilima srpske i hrvatske nacionalnosti, o takođe na Kazanima likvidiranim komunističkim sudijama i tužiocima Bošnjacima“, navodi se u uredničkom komentaru „Avaza“.

List podsjeća da je Izetbegović u ratu bio šef kabineta svog oca Alije Izetbegovića, tadašnjeg predsjednika BiH, i u to vrijeme svojevrsni „gospodar života i smrti u Sarajevu“.

„Caco je mrtav, a mrtva usta ne govore. Bakir i Timur su živi. I šute“, ukazuje „Avaz“ i na Timura Numića, savjetnika lidera SDA Sulejmana Tihića.

Priča o muslimanskim ratnim zločinima nad srpskim civilima u Sarajevu provlači se kroz medijsku raspravu povodom godišnjice akcije „Trebević 2“ u kojoj je muslimanski politički i vojni vrh pokušao da se obračuna sa kriminalcima koji su u gradu držali privatne vojske.

U toj akciji zvjerski je ubijeno 14 mladih policajaca i vojnika tadašnje Armije BiH čija se godišnjica smrti 26. oktobra nikada zvanično ne obilježava.

„Avaz“ ukazuje da je istog dana na Topalovićevom grobu na Kovačima u Sarajevu predsjednik udruženja veterana „Zelenih beretki“ Muhamed Švrakić rekao da je „Caco dva dana prije akcije i smrti bio u kabinetu predsjednika Alije Izetbegovića“.

Ovaj „šokantni podatak“ pažnju javnosti usmjerava prema Bakiru Izetbegoviću, zaključuje se u uredničkom komentaru „Avaza“.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version