Најутицајнији сарајевски лист „Дневни аваз“ позвао је данас будућег бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да каже истину о ратним злочинима над сарајевским Србима и Хрватима.Изетбеговић никада није проговорио о томе шта зна о злочинима једног од команданата паравојних муслиманских јединица у Сарајеву Мушана Топаловића Цаце на Казанима, „о убијеним цивилима српске и хрватске националности, о такође на Казанима ликвидираним комунистичким судијама и тужиоцима Бошњацима“, наводи се у уредничком коментару „Аваза“.

Лист подсјећа да је Изетбеговић у рату био шеф кабинета свог оца Алије Изетбеговића, тадашњег предсједника БиХ, и у то вријеме својеврсни „господар живота и смрти у Сарајеву“.

„Цацо је мртав, а мртва уста не говоре. Бакир и Тимур су живи. И шуте“, указује „Аваз“ и на Тимура Нумића, савјетника лидера СДА Сулејмана Тихића.

Прича о муслиманским ратним злочинима над српским цивилима у Сарајеву провлачи се кроз медијску расправу поводом годишњице акције „Требевић 2“ у којој је муслимански политички и војни врх покушао да се обрачуна са криминалцима који су у граду држали приватне војске.

У тој акцији звјерски је убијено 14 младих полицајаца и војника тадашње Армије БиХ чија се годишњица смрти 26. октобра никада званично не обиљежава.

„Аваз“ указује да је истог дана на Топаловићевом гробу на Ковачима у Сарајеву предсједник удружења ветерана „Зелених беретки“ Мухамед Швракић рекао да је „Цацо два дана прије акције и смрти био у кабинету предсједника Алије Изетбеговића“.

Овај „шокантни податак“ пажњу јавности усмјерава према Бакиру Изетбеговићу, закључује се у уредничком коментару „Аваза“.

Ostavi poruku