Aktuleni predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske /RS/ i potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić zasad je jedini i najozbiljniji kandidat za istu tu funkciju i biće mu ponuđeno to mjesto, izjavio je izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić.„Svi u SNSD-u su složni da je Radojičić izuzetno dobro obavljao funkciju predsjednika Narodne skupštine RS u protekle četiri godine. Pokazao je djelima i radom da je to prava demokratska institucija, koja daje legitimitet ustavnosti RS, pa smatram da nema razloga da ne nastavi da radi na tom mestu“, rekaoje Vasić za „Večernje novosti“.

Komentarušući informacije da bi mogući mandatar mogao biti Slavko Mitrović, Vasić je rekao da Mitrović nije odbio mjesto mandatara, niti je prihvatio ponudu, dodajući da je on i dalje jedan od najozbiljnijih kandidata za to mjesto.

On je naveo da se u SNSD-u vode razgovori o konceptu nove Vlade Srpske od kojeg zavisi koliko će se Mitrović uklopiti u mozaik.

Vasić je ponovio stav SNSD-a da neće prihvatiti da lider SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija „prigrabi sebi pravo“ da bude predsjedavajući Savjeta ministra BiH ili da SDP dobije mjesto ministra spoljnih poslova BiH, gdje bi se on „definitivno ponašao kao da je gazda BiH“.

Ostavi poruku