U Haškom tribunalu jutros je nastavljeno suđenje nekadašnjem predsjedniku Republike Srpske (RS) Radovanu Karadžiću, javio je dopisnik Srne.Zastupnik optužbe nastavio je da ispituje zaštićenog svjedoka KDZ-166, koji je kao kriminalistički inspektor u Sarajevu učestovao u istragama o snajperskim i artiljerijskim incidentima.

Glavni iskaz svjedok je počeo da daje prošle srijede, 20. oktobra, a u četvrtak i petak nije bilo pretresa u ovom predmetu. Zbog praznika UN, u Tribunalu je juče bio neradni dan.

Svjedok KDZ-166 pred sudom daje iskaz o jednom snajperskom i šest incidenata granatiranja od 1994. i 1995. godine.

Karadžiću će, osim pravnog savjetnika Marka Sladojevića, u unakrsnom ispitivanju pomagati ekspert odbrane Zorica Subotić iz Nacionalne organizacije za oružje iz Beograda.

U sudnici jutros niko nije pominjao zdravstveno stanje Karadžića.

Prethodno je juče Srni iz pouzdanih izvora potvrđeno da je         Karadžić preživio tešku zdravstvenu krizu u pritvoru Haškog tribunala.         Karadžić je, prema ovom izvoru, imao problema sa nervima, vratom i leđima.

Karadžić se posljednjih dana suđenja žalio na uslove u sudnici, zagušljivost, ventilator koji mu duva iznad glave i slično, što je kod njega izazivalo umor i zdravstvene probleme.

Ostavi poruku