Naslovna Vijesti Ljepojević: Napadi na Dodika – napadi na Srpsku

Ljepojević: Napadi na Dodika – napadi na Srpsku

0

Napadi na (premijera Republike Srpske) Milorada Dodika su napadi na RS, jer je Dodik personifikacija Srpske, odnosno njene odbrane, izjavio je danas na beogradskom sajmu knjiga Milan Ljepojević, autor knjige „Dodik, čuvar Srpske“.„Napadi na Dodika nisu napadi na njega, već na Srpsku, ali Dodik ne ostaje dužan“, rekao je Ljepojević na promociji svoje knjige na štandu Udruženja književnika RS.

Ljepojević kaže da je prateći dešavanja od 2006. godine, ali i ranije, uočio da su napadi na Dodika stalni, a među napadačima na prvom mjestu su međunarodna zajednica na čelu sa OHR-om, nevladine organizacije koje su formirale određene strukture međunarodne zajednice, opozicija i neki mediji koji sve to prenose.

„Najveći kritičari Dodika ne mogu da ospore da je to čovjek lider, koji je premijer devet godina, koji je sa svojom strankom ponovo pobijedio na izborima“, rekao je Ljepojević.

Recenzent knjige Filip Turčinović istakao je da je Ljepojević vrlo rječito, argumentovano, bez mržnje i pristrasnosti analizirao dokumenta u kojima su iznošene neistine koje su pratile Dodikov put, i na taj način odigrao značajnu ulogu u trasiranju političkog puta u politički milje koji je pozitivan.

Turčinović je zaključio da je knjiga značajno doprinijela izostanku „teških riječi“ na izborima.

„Dodik je personifikacija puta RS u Evropu i civilizaciju, jer se tendencije koje su vladale za vrijeme vladavine Dodika mogu nazvati civilizacijskim. Prekodrinski Srbi su prvi put dobili entitet koji je nalik na neki međunarodni subjektivitet toliko neophodan, a znamo da to nije bilo nikada ranije“, zaključio je Turčinović.

Recenzent Nenad Suzić istakao je da je knjiga pisana hronološki, a da navedene činjenice daju čistu i jasnu sliku o glavnom liku, koji je oslikan događajima.

Suzić kaže da je Ljepojević dao knjizi jednostavan ideološki okvir time što ju je započeo i završio s citatima Ive Andrića o BiH.

Promociji knjige Milana Ljepojevića na beogradskom sajmu knjiga prisustvovali su ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS Jasna Brkić, ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković, ministar prosvjete i kulture RS Anton Kasipović i ministar trgovine u Vladi Srbije Slobodan Milosavljević.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version