Предсједник Партије демократског прогреса /ПДП/ Младен Иванић изјавио је данас да је Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ одлуком да поново преброји неважеће гласове направила само формалан потез, без уласка у суштину, чиме ће највећи губитници бити грађани, јер њихова воља не може бити до краја испоштована.„ЦИК броји неважеће гласове и када их изброји шта онда? Онда ћемо само знати колико има неважећих гласова и које су врсте“, рекао је Иванић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је подсјетио да је ПДП од ЦИК-а тражио да се изброје важећи, неважећи и преостали листићи додајући да, када се све то у склопи, онда су избори потпуно чисти и нико не може имати никакву примједбу.

Иванић је најавио и жалбу вишој инстанци, а то је Апелациони суд, нагласивши истовремено да не очекује ништа посебно ни од тог потеза, већ само упорно инсистира да се истина доведе до краја.

Према његовим рјечима, није било никаквих разговора са предсједником СДП БиХ Златком Лагумџијом око формирања већине без СНСД-а на нивоу БиХ, али је рекао да таква могућност постоји.

„Разговори те врсте нису почели. Они стоје отворени, а то прије свега зависи од унутрашњих односа у Федерацији БиХ. Прво СНСД мора да направи већину ако то може, а ако не може – не може“, рекао је Иванић.

Он је критиковао јучерашње ставове које су изнијели предсједници СНСД-а Милорад Додик и ХДЗ-а БиХ Небојша Човић, који „поново представља експеримент око промјене Устава кроз поновну причу о територијалном преструктурисању БиХ“.

Иванић је упитао зашто то треба Републици Српској и шта Српска тиме добија.

Ostavi poruku