Делегација Одбора за цивилну димензију безбедности Парламентарне скупштине НАТО боравиће од данас у Београду како би се упознала са приоритетима унутрашње политике Србије, посебно у области одбране и безбедности.Како је најављено из Скупштине Србије, током дводневне посете, биће речи и о односима са НАТО и Европском унијом, ситуацији на Косову и Метохији, као и развојем ситуације у региону западног Балкана.

Делегацију ће предводити потпредседник Одбора Винћенцо Бјанко

По завршетку посете, Одбор за цивилну димензију безбедности припремиће коначну верзију извештаја на тему „Западни Балкан – 15 година после Дејтона: остварења и изгледи“.

Тај извештај ће бити разматран и усвојен на годишњем заседању Парламентарне скупштине НАТО, од 12. до 16. новембра у пољском главном граду Варшави.

У Дому Народне скупштине парламентарну делегацију НАТО примиће најпре председница Скупштине Србије Славица  Дјукић-Дејановић

Потом ће бити одржан састанак са представницима четири скупштинска одбора: за одбрану и безбедност, европске интеграције, иностране послове и  за Косово и Метохију, наведено је у саопштењу.

Ostavi poruku