Delegacija Odbora za civilnu dimenziju bezbednosti Parlamentarne skupštine NATO boraviće od danas u Beogradu kako bi se upoznala sa prioritetima unutrašnje politike Srbije, posebno u oblasti odbrane i bezbednosti.Kako je najavljeno iz Skupštine Srbije, tokom dvodnevne posete, biće reči i o odnosima sa NATO i Evropskom unijom, situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i razvojem situacije u regionu zapadnog Balkana.

Delegaciju će predvoditi potpredsednik Odbora Vinćenco Bjanko

Po završetku posete, Odbor za civilnu dimenziju bezbednosti pripremiće konačnu verziju izveštaja na temu „Zapadni Balkan – 15 godina posle Dejtona: ostvarenja i izgledi“.

Taj izveštaj će biti razmatran i usvojen na godišnjem zasedanju Parlamentarne skupštine NATO, od 12. do 16. novembra u poljskom glavnom gradu Varšavi.

U Domu Narodne skupštine parlamentarnu delegaciju NATO primiće najpre predsednica Skupštine Srbije Slavica  Djukić-Dejanović

Potom će biti održan sastanak sa predstavnicima četiri skupštinska odbora: za odbranu i bezbednost, evropske integracije, inostrane poslove i  za Kosovo i Metohiju, navedeno je u saopštenju.

Ostavi poruku