Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je danas da odluka Vlade Srbije o prodaji Telekoma ozbiljno ugrožava osnovne ekonomske, nacionalne i državne interese i pozvao sindikate, radnike i poslovodstvo te kompanije da se suprostave prodaji.„To je nerazumna i štetna odluka koja mora biti oborena. DS S će se svim sredstvima boriti da sačuva Telekom“, naveo je Koštunica u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Koštunica smatra da je Telekom firma koja ima neprocenjiv značaj za razvoj Srbije i Republike Srpske, koja je prisutna i u Crnoj Gori.

„Vlada Srbije je 2006. godine učinila sve što je mogla da se kupi Telekom Republike Srpske i tada je Srbija odnela veliku pobedu na medjunarodnom tenderu. To se pokazalo kao dobra strateška odluka ne samo kada je reč o nacionalnim već i o ekonomskim interesima“, dodao je Koštunica.

Lider DS S, koji je u periodu od 2004. do 2008. godine vodio Vladu Srbije,

istakao je da je dolaskom Telekoma, Republika Srpska počela „snažno i stabilno da se razvija“.

„Gradjani se moraju odlučno založiti da se Telekom spasi, jer se time čuva ekonomska budućnost zemlje i nacionalni i državni interesi“, ocenio je Koštunica.

Ostavi poruku