Gotovo polovina nevažećih glasačkih listića za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske izbrojana je do danas, a brojanje bi trebalo da bude završeno za nekih 30-ak časova, rekao je novinarima u Sarajevu direktor Glavnog centra za brojanje Adi Agić.„To svakako zavisi od toga šta nađemo u vrećama, odnosno da li je materijal kompletan i ispravno upakovan – tad brojanje ide brzo, za razliku od kontrolnog brojanju za mjesta koja nisu uradila pakovanja po pravilu“, objasnio je Agić.

On je konstatovao da će, u slučaju da budu paralelno brojani glasački listići po drugim odlukama Centralne izborne komisije, biti usporeno prebrojavanje nevažećih listića za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Izrazivši uvjerenje da neće biti nikakvih promjena kada je u pitanju izbor srpskog člana Predsjedništva BiH član Glavnog odbora SNSD-a Miroslav Vujičić rekao je da su u ovoj stranci zadovoljni dosadašnjim tokom brojanja nevažećih glasačkih listića.

„Nadamo se da će konačno biti stavljena tačka na ovo pitanje na najbolji način“, rekao je Vujičić, dodajući da bi konačni rezultati trebalo da budu poznati najkasnije do nedjelje.

Na optužbe PDP-a o štampanju listića u štampariji u Laktašima i krađi glasova, Vujičić je rekao da su glasački listići štampani u Fojnici, a ne u Laktašima.

Predstavnik PDP-a Predrag Vučićević potvrdio je da nema nekih bitnijih promjena, jedino što je na par mjesta među nevažećim listićima nađeno nekoliko važećih.

Vučićević je izrazio nezadovoljstvo što CIK ne poredi na svim biračkim mjestima koliko je listića ostalo, a koliko je utrošeno, da bi se vidjelo da li je bilo malverzacija, odnosno da li su ubacivani prazni listići, a ispunjeni bačeni.

On je rekao da PDP i dalje ostaje pri tome da se desila malverzacija sa glasačkim listićima te da ima listića štampanih u Laktašima.

Ostavi poruku