U Sarajevu će danas početi ponovno brojanje nevažećih glasačkih listića za izbor člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske /RS/, najavljeno je iz Centralne izborne komisije BiH /CIK/.CIK BiH je, po službenoj dužnosti, naredio ponovno brojanje nevažećih glasačkih listića za izbor člana Predsjedništva BiH iz RS.

Iz CIK-a BiH saopšteno je da će u postupku ponovnog brojanja biti kvalifikovane kategorije nevažećih glasačkih listića.

CIK BiH je na sjednici razmatrao 11 zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića.

U saopštenju se navodi da su svi zahtjevi odbačeni zbog neosnovanosti, podnošenja od neovlaštenog lica ili zbog drugih formalno-pravnih nedostataka.

Partija demokratskog progresa /PDP/ juče je saopštila da ne prihvata rezultate izbora za srpskog člana Predsjedništva BiH, koje je objavio CIK, i potvrdila da je uputila zahtjev za ponovnim prebrojavanjem glasova za taj izborni nivo.

Prema utvrđenim rezultatima opštih izbora u BiH, koje je CIK objavio u ponedjeljak, 18. oktobra, kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović osvojio je 295 624 glasa, što je 48,92 odsto od ukupnog broja, a kandidat koalicije „Zajedno za Srpsku“ Mladen Ivanić 285 927 ili 47,31 odsto.

Ostavi poruku