Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da nije pročitao otvoreno pismo koje mu je uputio direktor „Nezavisnih novina“ Željko Kopanja i istakao da u okviru Vlade nema ni priče o tajkunima zato što je sve činjeno transparentno.Dodik je povodom Kopanjine sugestije da zatvori vrata „budžetskim tajkunima“ izjavio da neki pokušavaju spekulisati i nemetnuti priču o tajkunima, kakva je popularna u regionu.

„Niko nije bio zaštićen. Svi koji su radili prema zakonima i propisima ove republike bili su i biće podržani“, rekao je Dodik, te dodao da oni koji su radili nešto protiv zakona imaju problem sa istražnim organima i pravosudnim institucijama i niko ih iz Vlade neće zaštititi.

Odgovarajući na pitanje novinara o Kopanjinom pismu, Dodik je rekao da je jutros čuo za „neko pismo“, ali da ga nije pročitao i da nema razloga da tome daje značaj.

„Gospodin Kopanja jeste i moj prijatelj i moj poznanik. Ne znam šta ga je motivisalo za to, ne znam šta je sve iznio i zato ne mogu to da komentarišem. Ovo šte ste rekli, to i komentarišem, ostalo ne znam šta je napisao. Nadam se da ima i nešto dobro. Čujem da je dugačko, pa me je to demotivisalo da čitam“, naveo je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Kopanja je Dodika u otvorenom pismu pozvao da počne otvorenu borbu protiv korupcije koja nagriza društvo i da iz svog okruženja udalji „novopečene biznismene koji zloupotrebljavaju dobro“, da se „riješi profesionalnih donosilaca samo dobrih vijesti koji su ga okružili i od kojih ne može da realno sagleda stanje u kojem se trenutno nalaze RS i BiH“ i da „budžetskim tajkunima“ zatvori vrata.

Ostavi poruku