SHARE

Предсједник Владе Републике Српске (РС) Милорад Додик изјавио је данас да није прочитао отворено писмо које му је упутио директор “Независних новина” Жељко Копања и истакао да у оквиру Владе нема ни приче о тајкунима зато што је све чињено транспарентно.Додик је поводом Копањине сугестије да затвори врата “буџетским тајкунима” изјавио да неки покушавају спекулисати и неметнути причу о тајкунима, каква је популарна у региону.

“Нико није био заштићен. Сви који су радили према законима и прописима ове републике били су и биће подржани”, рекао је Додик, те додао да они који су радили нешто против закона имају проблем са истражним органима и правосудним институцијама и нико их из Владе неће заштитити.

Одговарајући на питање новинара о Копањином писму, Додик је рекао да је јутрос чуо за “неко писмо”, али да га није прочитао и да нема разлога да томе даје значај.

“Господин Копања јесте и мој пријатељ и мој познаник. Не знам шта га је мотивисало за то, не знам шта је све изнио и зато не могу то да коментаришем. Ово ште сте рекли, то и коментаришем, остало не знам шта је написао. Надам се да има и нешто добро. Чујем да је дугачко, па ме је то демотивисало да читам”, навео је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Копања је Додика у отвореном писму позвао да почне отворену борбу против корупције која нагриза друштво и да из свог окружења удаљи “новопечене бизнисмене који злоупотребљавају добро”, да се “ријеши професионалних доносилаца само добрих вијести који су га окружили и од којих не може да реално сагледа стање у којем се тренутно налазе РС и БиХ” и да “буџетским тајкунима” затвори врата.

SHARE

Оставите одговор