Centralna izborna komisija (CIK) BiH juče je do 15.00 časova primila devet zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića, izjavila je danas Srni portparol Komisije Maksida Pirić, podsjećajući da se zahtjevi mogu dostaviti još danas i sutra.Zahtjeve su prvog dana roka za njihovo dostavljanje podnijeli Opštinski odbor SDP BiH iz Ilijaša, Stranka za BiH iz Konjica, Opštinska izborna komisija iz Konjica, Mujo Puzić – kandidat SDA za Skupštinu Posavskog kantona, HDZ 1990 iz Žepča, DNS iz Banjaluke, Nurudin Čehajić – kandidat BPS iz Živinica, a dva zahtjeva stigla su od teslićkog PDP-a.

Pirić je rekla da će CIK, najvjerovatnije, danas u popodnevnim časovima imati sjednicu, na kojoj bi mogli biti razmatrani neki od pristiglih zahtjeva za ponovno brojanje.

Trodnevni rok za dostavljanje zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića počeo je teći nakon što je CIK u ponedjeljak, 18. oktobra, popodne objavio utvrđene rezultate opštih izbora u BiH.

CIK BiH može narediti ponovno brojanje glasačkih listića ukoliko se utvrdi da je učinjena povreda Izbornog zakona BiH i da ta povreda utiče na dodjelu mandata.

Ostavi poruku