Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ јуче је до 15.00 часова примила девет захтјева за поновно бројање гласачких листића, изјавила је данас Срни портпарол Комисије Максида Пирић, подсјећајући да се захтјеви могу доставити још данас и сутра.Захтјеве су првог дана рока за њихово достављање поднијели Општински одбор СДП БиХ из Илијаша, Странка за БиХ из Коњица, Општинска изборна комисија из Коњица, Мујо Пузић – кандидат СДА за Скупштину Посавског кантона, ХДЗ 1990 из Жепча, ДНС из Бањалуке, Нурудин Чехајић – кандидат БПС из Живиница, а два захтјева стигла су од теслићког ПДП-а.

Пирић је рекла да ће ЦИК, највјероватније, данас у поподневним часовима имати сједницу, на којој би могли бити разматрани неки од пристиглих захтјева за поновно бројање.

Тродневни рок за достављање захтјева за поновно бројање гласачких листића почео је тећи након што је ЦИК у понедјељак, 18. октобра, поподне објавио утврђене резултате општих избора у БиХ.

ЦИК БиХ може наредити поновно бројање гласачких листића уколико се утврди да је учињена повреда Изборног закона БиХ и да та повреда утиче на додјелу мандата.

Ostavi poruku