Партија демократског прогреса /ПДП/ не прихвата резултате избора за српског члана Предсједништва БиХ које је објавила Централна изборна комисија /ЦИК/, због чега је упутила захтјев за поновним пребројавањем гласова за тај изборни ниво.„Укупан број неважећих листића, 66 138 или 10 одсто од укупно изашлих на изборе, у односу на само 9 697 гласов разлике између Младена Иванића и Небојше Радмановића указују на то да постоји могућност да је дошло до манипулација и незаконистости које су измјениле исказану вољу бирача“, саопштено је данас из ПДП-а.

ПДП изражава и изненађење што ЦИК није искористила своје законско право да истрагу поводом огромног броја неважећих листића проведе по службеној дужности, не чекајући притужбе и приговоре странака.

Према утврђеним резултатима општих избора у БиХ, које је ЦИК објавио у понедјељак, 18. октобра, кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Небојша Радмановић освојио је 295 624 гласа, што је 48,92 одсто од укупног броја, а кандидат коалиције „Заједно за Српску“ Младен Иванић 285 927 или 47,31 одсто.

Ostavi poruku