Partija demokratskog progresa /PDP/ ne prihvata rezultate izbora za srpskog člana Predsjedništva BiH koje je objavila Centralna izborna komisija /CIK/, zbog čega je uputila zahtjev za ponovnim prebrojavanjem glasova za taj izborni nivo.„Ukupan broj nevažećih listića, 66 138 ili 10 odsto od ukupno izašlih na izbore, u odnosu na samo 9 697 glasov razlike između Mladena Ivanića i Nebojše Radmanovića ukazuju na to da postoji mogućnost da je došlo do manipulacija i nezakonistosti koje su izmjenile iskazanu volju birača“, saopšteno je danas iz PDP-a.

PDP izražava i iznenađenje što CIK nije iskoristila svoje zakonsko pravo da istragu povodom ogromnog broja nevažećih listića provede po službenoj dužnosti, ne čekajući pritužbe i prigovore stranaka.

Prema utvrđenim rezultatima opštih izbora u BiH, koje je CIK objavio u ponedjeljak, 18. oktobra, kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović osvojio je 295 624 glasa, što je 48,92 odsto od ukupnog broja, a kandidat koalicije „Zajedno za Srpsku“ Mladen Ivanić 285 927 ili 47,31 odsto.

Ostavi poruku