Naslovna Vijesti Vlasnici zatražili rok do 15. novembra

Vlasnici zatražili rok do 15. novembra

0

Rukovodstvo trebinjskog Građevinskog preduzeća „Neimarstvo“ danas je od radnika ove firme zatražilo da 15. novembar bude krajnji datum do koga se problemi mogu riješiti mirnim putem, u suprotnom će stečaj smatrati kao jedino moguće rješenje u ovoj firmi.U saopštenju, koje je rukovodstvo „Neimarstva“ izdalo povodom današnjeg okupljanja radnika ispred Upravne zgrade i blokade petnaestak poslovnih prostora ove firme koji su pod zakupom, potvrđuje se da agonija u ovom preduzeću traje dugo i da se svakim danom situacija sve više komplikuje.

„I pored svih nagomilanih problema koji sprečavaju da se naparavi aranžman sa bankama i privatnim investitorima , tvrdimo da postoje realne šanse da se u kratkom vremenoskom završe arnažmani na kojima se već dugo radi, a koji znače saniranje problema koji već dugo ometaju naše poslovanje i izlazak iz krize u koju smo ušli“, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave smatraju da je „nevjerovatno da Sindikat vidi likvidaciju firme i slanje radnika na ulicu kao jedini način za ostvarenje prava radnika“.

„Ti radnici već mjesecima nemaju obavezu da dolaze na posao, jer nismo u mogućnosti poslovati zbog blokada i slobodni su potražiti drugo rješenje.Sagledavajući njihov položaj, nije teško zaključiti koliko je teško naći posao“, stoji u saopštenju koga su potpisali vlasnik firme Mato Uljarević i direktor Radomir Traparić.

Nezadovoljni radnicu jutros su se okupili ispred Upravne zgrade „Neimarstva“ i blokirali petnaestak poslovnih prostora, tražeći isplatu zaostalih plata i rješavanje njihovih problema koji traju posljednje dvije godine. Oko 150 građevinara dobilo je platu u avgustu 2008. godine, a prije pola godine podijeljena je još jedna plata, ali ne svim radnicima.

Građevinari su za sutra ujutro najavili mirnu šetnju od zgrade preduzeća do zgrade opštine.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version