Rukovodstvo trebinjskog Građevinskog preduzeća „Neimarstvo“ danas je od radnika ove firme zatražilo da 15. novembar bude krajnji datum do koga se problemi mogu riješiti mirnim putem, u suprotnom će stečaj smatrati kao jedino moguće rješenje u ovoj firmi.U saopštenju, koje je rukovodstvo „Neimarstva“ izdalo povodom današnjeg okupljanja radnika ispred Upravne zgrade i blokade petnaestak poslovnih prostora ove firme koji su pod zakupom, potvrđuje se da agonija u ovom preduzeću traje dugo i da se svakim danom situacija sve više komplikuje.

„I pored svih nagomilanih problema koji sprečavaju da se naparavi aranžman sa bankama i privatnim investitorima , tvrdimo da postoje realne šanse da se u kratkom vremenoskom završe arnažmani na kojima se već dugo radi, a koji znače saniranje problema koji već dugo ometaju naše poslovanje i izlazak iz krize u koju smo ušli“, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave smatraju da je „nevjerovatno da Sindikat vidi likvidaciju firme i slanje radnika na ulicu kao jedini način za ostvarenje prava radnika“.

„Ti radnici već mjesecima nemaju obavezu da dolaze na posao, jer nismo u mogućnosti poslovati zbog blokada i slobodni su potražiti drugo rješenje.Sagledavajući njihov položaj, nije teško zaključiti koliko je teško naći posao“, stoji u saopštenju koga su potpisali vlasnik firme Mato Uljarević i direktor Radomir Traparić.

Nezadovoljni radnicu jutros su se okupili ispred Upravne zgrade „Neimarstva“ i blokirali petnaestak poslovnih prostora, tražeći isplatu zaostalih plata i rješavanje njihovih problema koji traju posljednje dvije godine. Oko 150 građevinara dobilo je platu u avgustu 2008. godine, a prije pola godine podijeljena je još jedna plata, ali ne svim radnicima.

Građevinari su za sutra ujutro najavili mirnu šetnju od zgrade preduzeća do zgrade opštine.

Ostavi poruku