Srpski ministar odbrane Dragan Šutanovac ocijenio je da, osim najave vanrednih izbora na Kosmetu, posljednji događaji u ovoj pokrajini i evropskim gradovima gdje su održani protesti protiv Srbije uz paljenje srpske zastave svjedoče o još jednom u nizu pokušaja vlasti u Prištini da otkažu ili odgode pregovore sa Beogradom.On je naveo da Albanci organizuju demonstracije koje su, navodno, reagovanje na paljenje albanske zastave u Đenovi, a taj događaj koriste da pošalju poruku da zapravo vlasti u Beogradu nisu za pregovore.

„Međutim, činjenica je da će se huligan koji je zapalio zastavu Albanije naći iza rešetaka, što nije slučaj sa Albancima koji su pokušali da skinu zastavu Srbije sa ambasade u Briselu ili onima koji su zapalili zastavu Srbije u Prištini i Tirani“, naglasio je Šutanovac.

On je za „Blic“ rekao da Srbija želi da se rješavaju problemi i ima inicijativu, ali da Priština nastoji da izbjegne razgovore čak i oko životnih problema građana.

„Izuzetno je važno da počnu razgovori Beograda i Prištine jer je njihova suština rešavanje nagomilanih problema građana koji žive na Kosovu i Metohiji. Svako sprečavanje tih razgovora jeste pokušaj da se izazove stanje nebezbednosti, a građanima da se stvori osećaj beznađa“, dodao je Šutanovac.

Ostavi poruku