SHARE

Српски министар одбране Драган Шутановац оцијенио је да, осим најаве ванредних избора на Космету, посљедњи догађаји у овој покрајини и европским градовима гдје су одржани протести против Србије уз паљење српске заставе свједоче о још једном у низу покушаја власти у Приштини да откажу или одгоде преговоре са Београдом.Он је навео да Албанци организују демонстрације које су, наводно, реаговање на паљење албанске заставе у Ђенови, а тај догађај користе да пошаљу поруку да заправо власти у Београду нису за преговоре.

“Међутим, чињеница је да ће се хулиган који је запалио заставу Албаније наћи иза решетака, што није случај са Албанцима који су покушали да скину заставу Србије са амбасаде у Бриселу или онима који су запалили заставу Србије у Приштини и Тирани”, нагласио је Шутановац.

Он је за “Блиц” рекао да Србија жели да се рјешавају проблеми и има иницијативу, али да Приштина настоји да избјегне разговоре чак и око животних проблема грађана.

“Изузетно је важно да почну разговори Београда и Приштине јер је њихова суштина решавање нагомиланих проблема грађана који живе на Косову и Метохији. Свако спречавање тих разговора јесте покушај да се изазове стање небезбедности, а грађанима да се створи осећај безнађа”, додао је Шутановац.

SHARE

Оставите одговор