Саудијска Арабија упозорила је Француску да је мета непосредног напада Ал каиде, изјавио је данас француски министар унутрашњих послова Брис Ортефо.Према његовим ријечима, саудијске обавјештајне агенције говориле су пријетњи по Европу и „посебно Француској“ од Ал каиде на арапском полуострву.

У Француској је већ повишен степен узбуне након примљених упозорења о могућим нападима на Француску, Њемачку и Велику Британију.

Ајфелов торањ је током протеклог мјесеца два пута био евакуисан због безбједносних пријетњи.

„Могу вам рећи, а то је информација која још није објављена, да смо прије неколико дана примили нову поруку од саудијских обавјештајних служби у којима нам се сугериша да је `Ал каида на арабијском полуострву активна или се очекује да то буде“, рекао је Ортефо у телевизијском и радијском интервјуу.

Он је истакао да је пријетња усмјерена „на европски континент и посебно Француску“. Ортефо је објавио врло мало детаља о информацији коју је добио од Саудијаца, али је истакао да је пријетња стварна.

Упозорење саудијских служби је посљедње у низу због којег ће француске и европске безбједносне снаге бити у појачаном стању приправности.

Вијест о могућој пријетњи по Француску, Велику Британију и Њемачку појавила се у медијима током протеклог мјесеца./крај/дл

Ostavi poruku